Hur vi påverkas av skärmar

Hur vi påverkas av skärmar

Idag är det få hem som inte har en TV och faktum är att de flesta har kanske uppemot fem eller tio skärmar i hemmet i form av mobiltelefoner, datorer, läsplattor och så vidare. Dessa skärmar påverkar oss oerhört mycket, mer än vi ibland kan eller ens vill förstå.

Skärmar och psykisk ohälsa

Det finns många paralleller mellan skärmarnas intåg i vårt samhälle och den ökade psykiska ohälsan vi ser. Bland annat utgör många sociala medier en plattform för mobbning och kränkningar, speciellt bland barn och ungdomar. Många mår också psykiskt dåligt över den ständiga statusjakt som skärmarna skapat, och den brist på privatliv de bidragit till. Många märker också hur skärmarna i hemmet slukar enorma mängder elektricitet vilket leder till stora utgifter.

Vad kan vi göra?

När det kommer till den ekonomiska biten kan du se till att minska skärmtiden, speciellt när det kommer till TV:n, men kanske också att prova att byta elbolag för att få kostnaderna att sjunka. När det kommer till den psykiska ohälsan är det viktigt att öka medvetenheten i samhället och få människor att inse vilken skada dessa skärmar kan vålla. Många skulle må bättre om de drog ned på sin skärmtid och la mindre fokus på sociala medier.

Så med hjälp av detta hoppas jag att du kan hitta fram till en sundare relation med dina skärmar, och se över hur de påverkar dig både psykiskt och ekonomiskt.

astrology