Skapa TV-spel

Skapa TV-spel

  • By Ludvig
  • Posted on september 12, 2017
  • Kategori: Okategoriserade

De senaste årtiondena har flera revolutioner inom de olika nöjesindustrierna ägt rum. En av dessa revolutioner är inom spelvärlden, där digitaliseringen lett vägen till flera nya plattformar för spelande. En av de mest framgångsrika är TV-spelen, vars konsoler i olika former existerat på marknaden sedan 1970-talet. Dagens konsoler är komplicerade maskiner med flera andra funktioner än spelande, till exempel kan de idag ofta användas till att lyssna på musik, se på film eller för att surfa på internet. Som följd av denna utveckling har TV-spelutveckling blivit en av de mest lukrativa och snabbast växande branscherna i världen. Den konkurrenskraftiga branschen ställer mycket höga krav på de företag som vill vara med, och i det långa loppet kan bara de bästa överleva. Företagen måste ständigt söka efter nästa nya ‘stora grej’, och år efter år uppgradera sina konsoler och system med innovativ teknologi. Att jobba med att skapa TV-spel kräver idag stor kompetens och vision.

Nintendo och utvecklingen

En av industrins absoluta klassiker är Nintendo vars olika spelkonsoler ofta format bilden av TV-spelande. Nintendo grundades i slutet på 1900-talet i Japan och producerade först gamla vanliga spelkort. Företaget var tidigt framme i den elektroniska spelmarknaden och har flera modeller som idag ses som klassiker. Den första hemkonsolen som Nintendo släppte var den klassiska Nintendo Entertainment System, som först lanserades i Japan 1983. Denna sålde över 60 miljoner exemplar, och kom att bli den bäst säljande konsolen i sin tid. Det var genom denna konsol som vi först kom att lära känna Super Mario Bros, en succé som höll i sig länge. Nästa lyckade konsol från Nintendo är Supernintendo (SNES) som lanserades i början av 1990-talet och som kom att bli en stor succé.Miljontals spelare världen över minns Supernintendo för sina spel som Super Mario World, Super Mario Kart, Zelda, Donkey Kong Country och Streetfighter 2. Bland dagens oerhört komplexa spel kan många sakna dessa mer simpla klassiker. Nu bekräftar Nintendo att de kommer släppa en mini-version av Supernintendo som kommer att innehålla 21 av de klassiska spelen!

Framtiden inom TV-spel

Många kan tro att vara spelproducent är att ha sin hobby som sitt jobb, och det kan man förlåtas för att tro. För miljontals människor har TV-spelen, både på konsolerna och andra plattformar, varit ett pålitligt nöje. Branschen är idag större än någonsin och varje år sker nya spännande utvecklingar inom branschen. Med så många olika aktörer är konkurrensen givetvis mycket hög. Företag måste inte bara hålla sig i den teknologiska framkanten utan de måste också försöka ha så mycket alternativ för så många som möjligt. Ett bra sätt att göra detta är att återlansera tidigare, lyckade konsoler så som Supernintendo. För många av oss är dagens spel för krävande och spelare kan sakna att spela en enkel 80-tals klassiker som Super Mario. TV-spelsbranschen är väldigt krävande och för en datortekniker finns många lockelser. Förutom att få jobba med roliga spel så kommer man även i kontakt med det senaste inom teknologin, och ta del av en enorm, växande, och respekterad bransch.

astrology