Laga elektronik och hjälp miljö och plånbok

Laga elektronik och hjälp miljö och plånbok

Att köpa nytt är alltid spännande. Den senaste mobilen, senaste spelkonsolen, tv:n, surfplattan – ja, det går att rabbla upp kul elektronik i evighet. Men ska man vara ekonomisk och klimatsmart, kan det löna sig att skydda den elektronik och teknik man redan har, och laga det som gått sönder.

Skydda mobiltelefoner och annan teknik

Det bästa är så klart att göra allt man kan för att reparation inte ens ska vara uppe på tapeten. Tar du hand om och skyddar din mobiltelefon från början är risken låg att något ska gå sönder. Ett absolut måste för alla smartphoneägare är ett robust mobilskal. Dels för att skydda mobilen om den tappas i marken och dels för att undvika att det sker från första början. Ett skal med lite strävare yta skapar nämligen friktion så att den inte kan glida ned från sängen eller soffan lika lätt exempelvis. Visar det sig att du är duktig på att reparera telefoner kan det innebära ett rejält klirr i kassan på begagnatmarknaden!

Laga mobiltelefonen och spara pengar

Utvecklingen av mobiltelefoner har gått i rasande fart sedan de introducerades på marknaden. Idag är mobiltelefonen i princip en förlängning av dig som människa och det är få saker som inte går att utföra på en mobil. Utvecklingen av apparaternas hållbarhet har tyvärr inte gått lika fort framåt och att mobilen går sönder är inget ovanligt.

Det finns dock sätt att laga de allra vanligaste skadorna, som exempelvis trasig skärm och dåligt batteri. Börja med att se över vilka teknikdelar och verktyg du kan tänkas behöva. Var också noga med att dubbelkolla vilka garantivillkor som gäller för din produkt. Ska du in och pilla alldeles för mycket och råkar skada något, är det ofta så att garantin blir ogiltig.

astrology