Spara pengar på elektronik

Spara pengar på elektronik

Allt fler blir medvetna om hur elektroniken i våra hem drar stora pengar. Vi har blivit vana med att ha tillgång till elektronik av alla möjliga slag och för att elektronikprylarna ska fungera krävs ström. Att spara på el och energi är inte bara bra för miljön, utan det kommer också att ge dig mer pengar över.

Det behöver inte vara svårt att spara pengar på el. Många av de knep som du kan ta till är väldigt enkla och kräver inte mer än att du ändrar några småsaker i din vardag. Här nedan listar vi våra absolut bästa tips för dig som vill spara pengar på el och på så sätt göra en insats för miljön.

Bästa tipsen för att spara pengar på el

1. Se över ditt elavtal

Ett av de absolut bästa sätten att spara el är att se över ditt elavtal. Det är lätt att man fastnar i det avtal man har och bara låter det löpa vidare för att det är enklare, men genom att jämföra kan du se till att hitta det bästa avtalet för dig och få riktigt bra elpriser. Ett företag som är mycket uppskattat är https://tibber.com/se/, där du kan hitta el från bland annat vind och vatten.

2. Använd vattenkokaren

Även om det är mycket enkelt att koka upp vatten på spisen så tar det längre tid och spisen drar ordentligt med ström. Ett annat alternativ är att investera i en bra vattenkokare. Vattenkokaren kan du inte bara använda till kaffe eller en kopp te, utan den fungerar även bra för att förkoka vatten innan du häller det i kastrullen.

3. Släck lamporna eller skaffa en timer

Att släcka lamporna i rum du inte befinner dig i är ett bra sätt att spara pengar, men det är inte alltid lätt att komma ihåg – speciellt inte om du har barn i huset. Om du har svårigheter att komma ihåg att släcka lamporna kan du investera i en timer eller en sensor som släcker lampor automatiskt när ingen befinner sig i rummet.

4. Dra ut laddare och kontakter

Låter du laddaren sitta i kontakten dygnet runt? Då är det dags att börja dra ut kontakter. Dra ur kontakterna ur alla apparater som du inte använder sig av. Många är inte medvetna om att laddarna eller apparaterna fortsätter att dra ström, även när de inte används. Du minskar också brandrisken i hemmet.

5. Sänk temperaturen i hemmet

Visste du att det krävs så lite som en sänkning av en grad i ditt hem för att du ska kunna spara in hela 5 % i energi? Den där extra graden kommer sällan att påverka din livskvalitet och i många fall märker du inte av den överhuvudtaget.

6. Tvätta och diska bara när du behöver

Att sätta på en tvättmaskin på kvällen är standard i många hem, men allt för många tvättar långt innan tvättmaskinen eller diskmaskinen faktiskt är helt full. Vänta gärna tills du kan fylla en hel maskin innan du diskar eller tvättar och se till att du doserar tvättmedel korrekt.

astrology